Locatie

Elements bevindt zich in Schalkwijk, ook wel Haarlem Nieuw-Zuid genoemd. Dit is Haarlems jongste stadsdeel. Het heeft een goede ligging ten opzichte van het centrum van Haarlem en andere hotspots. Het is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn veel voorzieningen op een steenworp afstand. Het naastgelegen winkelcentrum Schalkwijk wordt volledig gemoderniseerd en biedt een zeer compleet aanbod.

Alles bij de hand

Elements bevindt zich in de wijk Schalkwijk. Een echt naoorlogse omgeving waar is gebouwd voor de woningnood. Het is nu tijd voor vernieuwing. Er doen zich verschillende ontwikkelingen voor, waaronder de bouw van een nieuw winkelcentrum met een ruim marktplein aan het water. Je kunt er terecht voor de dagelijkse boodschappen, een middagje winkelen of genieten op het terras. Er komt zelfs een nieuwe bioscoop (Kinepolis). Dit allemaal op steenworp afstand. 

De omgeving is rijk aan voorzieningen. Voor ieder wat wils. Sportievelingen kunnen terecht bij de diverse sportscholen. Mensen die graag lezen bij de bibliotheek. En ook is er een ruim aanbod aan basisscholen en kinderopvangcentra. Voor wie dat nodig heeft/in geval van nood, zijn zorgvoorzieningen zoals het Spaarne Gasthuis, de apotheek of fysiopraktijk vlakbij.

Ook de duinen, het strand en de zee zijn niet ver weg dankzij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Binnen een halfuur ben je met de auto of het OV waar je wilt zijn. Zoek je het liever dichterbij, dan kun je naar de Molenplas of verschillende parken zoals Poelbroek of het Engelandpark.

 

Bereikbaarheid

hartje Haarlem

10 minuten fietsen

Schiphol

25 minuten met de sneldienst

Amsterdam Centraal

30 minuten met het OV

Bloemendaal aan Zee

20 minuten met de e-bike

Ligging

Stad tussen de Bomen

Elements maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling: “Stad tussen de bomen”. Niet alleen het voormalige Fluorterrein wordt de komende jaren op de schop genomen. Heel Schalkwijk Midden ondergaat een verandering. Stad tussen de bomen is de toekomst: groen, gemengd, bruisend en gezond. Benieuwd naar alle plannen in dit gebied?

Stad tussen de Bomen

Haarlem

ROOTZ

Ten noorden van Elements, op de plek waar nu nog het oude belastingkantoor staat (ook wel bekend onder de naam Belcanto), komt straks ROOTZ. In ROOTZ komt wonen, werken en recreëren samen. ROOTZ is een plek waar iedereen zich thuis voelt. Jong of oud, starter of doorstromer, alleenstaand of samenwonend, een eenpersoonshuishouden of gezinshuishouden – voor iedereen is een plek. Huidige en toekomstige bewoners wonen hier gelukkig samen.

Nieuwsgierig geworden naar de woningen? Meld je hier aan, dan nemen we contact met je op. Aanmelden