Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het kopen van een woning in Elements lees je hieronder. Nog andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Het project

Komen er ook huurwoningen in Elements?

In Elements komen 190 vrije sectorhuurwoningen. Het gaat om 190 twee-, drie- en vierkamerappartementen met woonoppervlaktes van 49 tot 121 vierkante meter. Voor 131 appartementen is een parkeerplaats beschikbaar. Bouwinvest is de verhuur inmiddels gestart. De huurprijzen variëren van 1.045 tot 2.050 euro per maand. Schrijf je nu in via https://www.hureninelements.nl

Uit hoeveel koopwoningen bestaat Elements?

Er komen 114 koopwoningen verdeeld over Factory (96 lofts), de Townhouses (10 woningen) en Lookout (8 appartementen).

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In Elements komen geen starterswoningen. In een volgend plandeel in Schalkwijk Midden wordt een groot aantal sociale koopwoningen aangeboden. Daarover zullen we je later dit jaar informeren.

Zijn er al prijzen bekend?

De prijzen voor de koopwoningen in Factory zijn bekend, je vind ze in de woningkiezer.

Alle huurwoningen in Elements zijn woningen in de vrije sector.

Is er een zelfbewoningsplicht en hebben inwoners van Haarlem voorrang?

De woningen in Elements kennen geen zelfbewoningsplicht. 

Inwoners van Haarlem krijgen geen voorrang bij de aankoop van een woning in Elements.

Hoe gaat het met parkeren?

Auto’s

De bewoners van de koopwoningen gaan parkeren in Smart Dock. De eerste vijf jaar parkeren is inbegrepen in de v.o.n.-prijs. Smart Dock wordt een multifunctioneel remontabel parkeerhuis, ontworpen vanuit een integrale visie op mobiliteit. Bewoners kunnen hun eigen auto parkeren maar ook gebruik maken van een groot aantal deelauto’s en -fietsen. Daarbij komt er een werkcafé voor de buurt en een servicepunt voor het ophalen en wegbrengen van pakketten. Smart Dock van Elements wordt dé ontmoetingsplek van de wijk. Hier komen bewoners en gebruikers samen thuis.

Fietsen

In alle appartementengebouwen wordt een aparte fietsenberging gerealiseerd. In deze berging zijn ook aparte plekken voor bakfietsen of fietsen met een afwijkende maat opgenomen.

 

Bezoekers

Bezoekersparkeren vindt plaats in Smart Dock. De wijze waarop dit gefaciliteerd gaat worden wordt op dit moment uitgewerkt.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Ja, de omgevingsvergunning voor heel Elements is in april 2021 verleend.

De woningen

Zijn de woningen gasloos?

Alle woningen in Elements worden gasloos uitgevoerd. De nieuwbouwwoningen krijgen een WKO-systeem met individuele bron en vloerverwarming en -koeling (passief).

De lofts in Factory worden verwarmd en actief gekoeld door middel van een VRF-systeem. Dit zijn units die warme en koude lucht vanaf het plafond de woning in blazen. De lofts hebben geen vloerverwarming.

Hoe worden de koopwoningen afgewerkt?

De mogelijkheden voor de koopwoningen lopen uiteen van woonklaar tot een casco loft  waarbij je veel vrijheid én verantwoordelijkheid hebt in de afbouw. Woonklaar betekent inclusief luxe, complete SieMatic keuken en sanitair.

Zit er bergruimte bij de woning?

Elke woning krijgt een eigen berging in of bij de woning, de grootte verschilt per woningtype.

Wat betekent het kopen van een casco loft?

In de zogeheten "spelregelkaart" staat beschreven wat het kopen van een casco loft inhoudt, wat er mogelijk is, wat er niet kan en hoe om te gaan met de afbouwperiode. De spelregelkaart staat als download in de accountomgeving.

Hoe zien de buitenruimtes eruit?

De lofts van Factory hebben geen buitenruimte in de vorm van een balkon of terras. Daarom hebben we gekozen voor grote ramen die vanaf de doorvalbeveiliging tot bijna aan het plafond zijn te openen. Alle delen draaien naar binnen toe open. Daarnaast is er een gezamenlijke daktuin met veel groen. De gebouwen staan in een nieuw vorm te geven stadsbospark, waar alle bewoners en gebruikers van kunnen genieten. Je woont hier omringd door groen.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer Bouw Midden West BV verkoopt en bouwt de woningen.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van de lofts in Factory?

De bouw van de lofts is begin juni gestart. 

Alle gebouwen in Elements worden vlak na elkaar opgeleverd. Dit betekent dat er geen zware bouwactiviteiten meer plaatsvinden na de oplevering van jouw woning. De prognose is dat alle woningen (zowel koop als huur) worden opgeleverd in Q2 en Q3 van 2023.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van de Townhouses en Lookout?

De prognose start bouw van deze woningen staat gepland in Q3 2022. 

Alle gebouwen in Elements worden na elkaar opgeleverd. Dit betekent dat er geen zware bouwactiviteiten meer plaatsvinden na de oplevering van jouw woning. De prognose is dat alle woningen (zowel koop als huur)  worden opgeleverd tussen Q3 van 2023 en Q1/Q2 2024.

Hoe hoog worden de servicekosten van de lofts?

De servicekosten voor de lofts variëren tussen de € 1,50 per m² voor de woningen die gebruik maken van de centrale lift) en € 1,80 per m² voor de (hoek)woningen die een privélift delen. 

Hoe groot is de modelwoning?

De huidige modelwoning van Factory heeft momenteel een woonopp. van circa 20 m². De oude modelwoning is vanwege de sloop en bouw niet meer aanwezig.

Algemeen

Welke makelaar is bij het project betrokken?

We werken met een vast verkoopteam Elements, dat bestaat uit:

casco lofts: Miriam Heijnens

ingedeelde lofts: Eric van Oversteeg, Bas van Beusekom en Wieke Nijmeijer.

Heb je vragen? Neem contact op. Zij helpen je graag verder.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Met welke extra kosten moet ik nog rekening houden als in een woning koop in Elements

Een aantal kosten zijn inbegrepen in de koopsom; notariskosten voor de levering, overdrachtsbelasting, btw, maar ook een complete keuken en badkamer. Hiernaast dien je rekening te houden met bijvoorbeeld de kosten voor het afsluiten van een hypotheek en het passeren van de hypotheekakte bij de notaris.  Sluit je een hypotheek af bij onze hypotheekpartner NEXTHome? Dan betaal je slechts € 975.

Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. Ook dien je de woning zelf nog verder af te werken. Denk hierbij aan o.a. vloer-, wand- en raamafwerking. Laat je over de bijkomende kosten goed informeren.   

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.