Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over het kopen van een woning in Elements lees je hieronder. Nog andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Het project

Uit hoeveel koopwoningen bestaat Elements?

Er komen 114 koopwoningen verdeeld over Factory (96 lofts), de Townhouses (10 woningen) en Lookout (8 appartementen).

Komen er ook huurwoningen in Elements?

Er komen 190 vrije sectorhuurwoningen. Hierover volgt in de loop van 2021 meer informatie.

Er komen geen sociale huurwoningen in Elements; het huur- en koopaanbod is gescheiden per gebouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In Elements komen geen starterswoningen. In een volgend plandeel in Schalkwijk Midden wordt een groot aantal sociale koopwoningen aangeboden. Daarover zullen we je later dit jaar informeren.

Zijn er al prijzen bekend?

Per woningtype is er een vanaf-prijs, deze staan bij de woningen vermeld. De definitieve v.o.n.-prijzen zijn nog niet vastgesteld, deze volgen bij de start verkoop in mei van dit jaar.

Alle huurwoningen in Elements zijn woningen in de vrije sector.

Is er een zelfbewoningsplicht en hebben inwoners van Haarlem voorrang?

De woningen in Elements kennen geen zelfbewoningsplicht. 

Inwoners van Haarlem krijgen geen voorrang bij de aankoop van een woning in Elements.

Hoe gaat het met parkeren?

Auto’s

De bewoners van de koopwoningen gaan parkeren in Smart Dock, waar naast parkeerplekken ook deelauto’s en -fietsen komen. Toegang tot Smart Dock gaat op kentekenherkenning.

De eerste vijf jaar parkeren is opgenomen in de v.o.n.-prijzen. Daarna is er de mogelijkheid om het huurcontract te verlengen. In het plan komen geen vrije parkeerplaatsen op straat.

 

Fietsen

In alle appartementengebouwen wordt een aparte fietsenberging gerealiseerd. In deze berging zijn ook aparte plekken voor bakfietsen of fietsen met een afwijkende maat opgenomen.

 

Bezoekers

Bezoekersparkeren vindt plaats in Smart Dock. De wijze waarop dit gefaciliteerd gaat worden wordt op dit moment uitgewerkt.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning voor heel Elements is eind december 2019 ingediend, waarbij een WABO-procedure wordt doorlopen van 26 weken. Als alles voorspoedig verloopt is de vergunning eind juni onherroepelijk.

De woningen

Zijn de woningen gasloos?

Alle woningen in Elements worden gasloos uitgevoerd. De nieuwbouwwoningen krijgen een WKO-systeem met individuele bron en vloerverwarming en -koeling (passief).

De lofts in Factory worden verwarmd en actief gekoeld door middel van een VRF-systeem. Dit zijn units die warme en koude lucht vanaf het plafond de woning in blazen. De lofts hebben geen vloerverwarming.

Hoe worden de koopwoningen afgewerkt?

De mogelijkheden voor de koopwoningen lopen uiteen van volledig woonklaar tot een casco loft  waarbij je veel vrijheid én verantwoordelijkheid hebt in de afbouw. Woonklaar betekent inclusief keuken, sanitair, wand- en vloerafwerking.

Zit er bergruimte bij de woning?

Elke woning krijgt een eigen berging in of bij de woning, de grootte verschilt per woningtype.

Wat betekent het kopen van een casco loft?

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een zogeheten "spelregelkaart". Hierin staat beschreven wat het kopen van een casco loft inhoudt, wat er mogelijk is, wat er niet kan en hoe om te gaan met de afbouwperiode. Zodra deze informatie definitief is, zullen we dit delen.

 

 

Hoe zien de buitenruimtes eruit?

Elke woning krijgt een buitenruimte in de vorm van een balkon, terras of gezamenlijk dakterras. De gebouwen staan in een nieuw vorm te geven stadsbospark, waar alle bewoners en gebruikers van kunnen genieten. Je woont hier omringd door groen.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer Bouw Midden West BV verkoopt en bouwt de woningen.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van de lofts in Factory?

De prognose is dat er dit najaar gestart wordt met de sloop en sanering van Factory. De start van de bouw sluit daarop aan, halverwege 2021.

Alle gebouwen in Elements worden vlak na elkaar opgeleverd. Dit betekent dat er geen zware bouwactiviteiten meer plaatsvinden na de oplevering van jouw woning. De prognose is dat alle woningen (zowel koop als huur)  worden opgeleverd in Q3 en Q4 van 2022.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van de Townhouses en Lookout?

De prognose start bouw van deze woningen staat gepland in Q2 2021. 

Alle gebouwen in Elements worden vlak na elkaar opgeleverd. Dit betekent dat er geen zware bouwactiviteiten meer plaatsvinden na de oplevering van jouw woning. De prognose is dat alle woningen (zowel koop als huur)  worden opgeleverd in Q3 en Q4 van 2022.

Hoe hoog worden de servicekosten van de lofts?

De servicekosten voor de lofts variëren tussen de € 1,40 per m² voor de woningen die gebruik maken van de centrale lift) en € 1,80 per m² voor de (hoek)woningen die een privélift delen. 

Hoe groot is de modelwoning?

De modelwoning heeft een woonopp. van circa 140 m²

Algemeen

Welke makelaar is bij het project betrokken?

We werken met een vast verkoopteam Elements, dat bestaat uit:

casco lofts: Miriam Heijnens

woonklare lofts, Townhouses en Lookout: Eric van Oversteeg, Bas van Beusekom en Wieke Nijmeijer.

Heb je vragen? Neem contact op. Zij helpen je graag verder.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Sluit je een hypotheek af bij onze hypotheekpartner NEXTHome? Dan betaal je slechts € 800. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.