Het plan

Elements Haarlem krijgt steeds meer vorm. De omgevingsvergunning voor het hele gebied is ingediend. Er wordt momenteel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we binnen enkele weken in verkoop kunnen met de lofts in Factory. Daarover vind je meer informatie onder het kopje Woningaanbod. Voor informatie over de overige koopwoningen in Elements die volgend jaar in verkoop gaan, ben je op de juiste plek. Je vind hier ook informatie over het parkeren in Elements in het Smart Dock.

Dit is Elements

Factory

Industriële (casco) lofts met een plafondhoogte van 3,5 meter en een glazen gevel.

Townhouses

Met je gezin stedelijk wonen in het groen, in een 'echt' huis.

Lookout

Luxe appartementen van circa 100m2 met een eigen buitenruimte.

Smart Dock

De slimme parkeeroplossing. Je kunt er terecht voor parkeren, deelmobiliteit, het servicepunt en een hapje en drankje.

Aan een plek meerdere elementen toevoegen zodat er een rauwe, bruisende maar vooral een groene leefomgeving ontstaat. Dat is Elements. We zijn gestart met het element Fluor. Vernoemd naar het ingenieursbedrijf Fluor dat voorheen op deze plek was gevestigd. De locatie bestaat nu enkel nog uit versteend gebied, maar daar komt door onze elementen en de toekomstige bewoners verandering in. Wie weet kom jij hier te wonen!

Toekomstige bewoners willen in de stad blijven, dichtbij de gezelligheid van de binnenstad van Haarlem, maar hebben ook behoefte aan écht groen, aan buiten zitten, buiten spelen, zonder al teveel auto’s. Het liefst op een plek met voorzieningen op loopafstand, gezellige horeca of ruimte om anderen te ontmoeten. Dat alles is mogelijk in Elements. 

Het voormalig Fluor-kantoor: Factory wordt herontwikkeld tot lofts. Naast Factory worden er meerdere elementen toegevoegd aan het terrein. Deze elementen zijn: Townhouses, Lookout en Smart Dock. Allen bevinden zich in een groene, gezonde en boomrijke omgeving. Een plek waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen. 

Zelf je huis indelen of afbouwen vonden sommige mensen héél belangrijk, anderen hadden liever dat wij het voor hen regelden. Beide opties worden aangeboden in Factory. Vorig jaar kwamen deze wensen naar voren  tijdens de verschillende gesprekken die we voerden met toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden. Ook aan huis kunnen werken of ruimte hebben om dingen te maken was een terugkerende wens, in een huis dat zich aanpast aan jouw levensstijl.

Planning

We nodigen je van harte uit om meer te lezen over Elements en de omgeving. Word je net zo enthousiast als wij? Meld je dan aan als belangstellende. De komende tijd werken we de plannen verder uit. We houden je natuurlijk graag op de hoogte. Je hoort als als eerste wanneer de verkoop start van de lofts in Factory. Als alles voorspoedig verloopt, is de planning ongeveer als volgt:

01

Start verkoop lofts Factory

Q3 2020

Binnen enkele weken start de verkoop!
02

Start verkoop Townhouses en Lookout

Q3 2021

Stad tussen de Bomen

Elements maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling: “Stad tussen de bomen”. Niet alleen het voormalige Fluorterrein wordt de komende jaren op de schop genomen. Heel Schalkwijk Midden ondergaat een verandering. Stad tussen de bomen is de toekomst: groen, gemengd, bruisend en gezond. Benieuwd naar alle plannen in dit gebied?

Lees hier meer!
Stad tussen de Bomen