Elements Haarlem

Factory, Townhouses, Lookout, Smart Dock, Floors en het Amerikablok vormen samen Elements Haarlem. Het plan is voor een groot gedeelte inmiddels opgeleverd. Wil je werken in Elements? Dat kan ook. Daarnaast vind je hier ook informatie over de huurwoningen in Elements en het parkeren in SmartDock.

Factory

Industriële (casco) lofts met een plafondhoogte van 3,5 meter en een glazen gevel.

Townhouses

Met je gezin stedelijk wonen in het groen, in een 'echt' huis.

Lookout

Luxe appartementen van circa 100m2 met een eigen buitenruimte.

SmartDock

De slimme parkeeroplossing. Je kunt er terecht voor parkeren, deelmobiliteit, het servicepunt en een hapje en drankje.

Townhouses

In Elements zijn niet alleen appartementen. In de Townhouses kun je met je gezin stedelijk wonen in het groen.

Lookout

Lookout sluit aan op de Townhouses. In dit gebouw komen acht luxe appartementen van circa 100 m². 

Autoluw

Ruimte voor fietser en voetganger

Deelmobiliteit

In SmartDock leen je gemakkelijk een fiets of auto

Wonen in het groen

Elements is rijk aan diverse planten en bomen

Opkomende wijk

In en rondom Schalkwijk-Midden gebeurt een hele hoop

Factory

Transformatie van kantoor naar woningen. Factory is een ontwerp van architectenbureau Elephant.

SmartDock

De slimme parkeeroplossing. Je kunt er terecht voor parkeren, deelmobiliteit, het servicepunt en een hapje en drankje.

Smart dock

Het ontstaan van Elements

Aan een plek meerdere elementen toevoegen zodat er een rauwe, bruisende maar vooral een groene leefomgeving ontstaat. Dat is Elements. We zijn gestart met het element Fluor. Vernoemd naar het ingenieursbedrijf Fluor dat voorheen op deze plek was gevestigd. De locatie bestaat nu enkel nog uit versteend gebied, maar daar komt door onze elementen en de toekomstige bewoners verandering in. Wie weet kom jij hier te wonen! Toekomstige bewoners willen in de stad blijven, dichtbij de gezelligheid van de binnenstad van Haarlem, maar hebben ook behoefte aan écht groen, aan buiten zitten, buiten spelen, zonder al teveel auto’s. Het liefst op een plek met voorzieningen op loopafstand, gezellige horeca of ruimte om anderen te ontmoeten. Dat alles is mogelijk in Elements. Het voormalig Fluor-kantoor: Factory wordt herontwikkeld tot lofts. Naast Factory worden er meerdere elementen toegevoegd aan het terrein. Deze elementen zijn: Townhouses, Lookout en Smart Dock. Allen bevinden zich in een groene, gezonde en boomrijke omgeving. Een plek waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen.

Het ontstaan van Elements

Stad tussen de Bomen

Elements maakt onderdeel uit van een grotere gebiedsontwikkeling: “Stad tussen de bomen”. Niet alleen het voormalige Fluorterrein wordt de komende jaren op de schop genomen. Heel Schalkwijk Midden ondergaat een verandering. Stad tussen de bomen is de toekomst: groen, gemengd, bruisend en gezond. Benieuwd naar alle plannen in dit gebied?

Rootz Haarlem
Stad tussen de Bomen

Wil je huren in Elements?

In Elements zijn reeds twee gebouwen gerealiseerd met middeldure huurwoningen, verdeeld over 149 en 41 appartementen. Heb je interesse? Er zijn nog woningen te huur. Op onderstaande website vind je alle informatie over de huurwoningen.

huren in Elements